Formel 1 bekreftet onsdag hvilke seks baner som skal arrangere sprintløp neste sesong, og fire av de banene vil arrangere sine første sprintløp.
Joakim Stenløs
Banene som er valgt skal i følge Formel 1 være baner som egner seg godt til sprintformatet med blant annet gode muligheter for forbikjøring. Tidligere har det blitt kjørt kun tre sprintløp, men neste sesong dobles dette antallet. De seks sprintløpene blir som følger:
- Azerbaijan 29. April
- Østerrike 1. Juli
- Belgia 29. Juli
- Qatar 7. Oktober
- USA 21. Oktober
- Brasil 4. November
Fans, førere og eksperter har i stor grad vært splittet i spørsmålet om sprintløpene har vært en god tilvekst til Formel 1 eller ikke. Formel 1-sjef Stefano Domenicali er på sin side klar på at sprintløpene er bra for sporten.
– Vi har sett en overveldende positiv reaksjon på sprintløpene i løpet av de to første årene og vi kan ikke vente med å gi enda mer action til fansen med seks løp neste sesong, inkludert vår første sprint i USA. Introduksjonen av sprintløpet har skapt en løpshelg som inkluderer tre dager med kompetitiv racing, og det gir mer underholdning til fansen av sporten i tillegg til ekstra verdi for nøkkelaktører inkludert lag, kringkastere, partnere og arrangører, uttaler Domenicali i forbindelse med annonseringen.
LES OGSÅ: Kina Grand Prix avlyst . F1 vurderer erstatning
Samtidig vurderer Formel 1 nå potensielle endringer. Dagens sprintformat innebærer en kvalifisering på fredag som setter griden til sprintløpet på lørdag, mens griden til Grand Prix-løpet på søndag blir bestemt av resultatet i sprintløpet. Det mener mange har ført til at førerne tar mindre risiko ettersom at de har mye å tape ved et eventuelt sammenstøt eller lignende på sprinten. Mulige tiltak kan eksempelvis være at sprintløpet ikke påvirker søndagens startgrid, men her har foreløpig ingen endringer blitt bekreftet
I tillegg skal man i sprintløpene teste ut å tillatte bruk av DRS en runde tidligere. Med andre ord vil DRS være tillatt etter at en runde er kjørt. Om dette blir en suksess kan dette på sikt også bli innført i Grand Prix-løpene.