Hjem Nyheter Kommentar: Daniel Ricciardos avskjed er ikke Red Bull og Formel 1 verdig

Kommentar: Daniel Ricciardos avskjed er ikke Red Bull og Formel 1 verdig

Foto: Red Bull Content Pool

Daniel Ricciardo er tilsynelatende ferdig i Formel 1. Om det stemmer har en fantastisk karriere blitt avsluttet på uverdig vis. 

FORMEL 1: For det meste tyder på at løpshelgen i Singapore var Daniel Ricciardos siste. «Alle» visste at det sannsynligvis var hans siste løp, men likevel vet vi egentlig ingenting. 

Han avsluttet med å sette raskeste runde, og av fansen ble han takket med prisen for dagens fører. Etter løpet var han svært emosjonell i intervjuene, og man kommer ikke stort nærmere å si farvel uten å faktisk gjøre det. 

Likevel har ingen faktisk bekreftet om Ricciardo er ferdig eller ikke. Etter 14 år og 257 Grand Prix-løp fortjener Ricciardo langt mer enn som så.

KOMMENTAR: Poeng for raskeste runde må bort!

Mer enn en Formel 1-fører

Det handler ikke om at Ricciardo har kjørt bra nok til å beholde setet. Noen mener at han bør få fortsette, andre mener at nok er nok. Det spiller i utgangspunktet ingen rolle, ettersom det er Red Bulls privilegie å ta avgjørelsen. 

Det han uansett hadde fortjent var en verdig avskjed. Åtte seiere og sportslig suksess har det blitt, men Ricciardos karriere representer langt mer enn det. 

Hans karismatiske karakter med et stort smil og humoristiske kommentarer på lur har vært et verdsatt syn i paddocken. Som en del av Netflix-serien Drive to Survive har han sjarmert de store massene. Mange som i dag følger med på Formel 1 gjør det nettopp på grunn av Daniel Ricciardo.

LES OGSÅ: Emosjonell Ricciardo kjørte trolig sitt siste løp

Fortjener mer

Ikke bare mister Ricciardo muligheten til å ta skikkelig farvel med sporten han elser og har bidratt positiv til i så mange år, men han blir også satt i en håpløs situasjon. Siden ingen i Red Bull vil si noe var det han som måtte stå å svare på spørsmål han ikke kan gi konkrete svar på. 

Noe av det mer konkrete som kom fra teamsjef Laurent Mekies virket mer som et vis å forsvare hvorfor Red Bulls andrelag sendte Ricciardo ut for å stjele poenger for raskeste runde fra Lando Norris. 

– Siden dette kanskje har vært Daniels siste løp ville vi gi han sjansen til å nyte det og gå ut med den raskeste runden, sa Mekies. 

Om det viser seg at Singapore Grand Prix faktisk var hans siste løp er det uverdig av Red Bull å ikke gi fansen og Formel 1-paddocken muligheten til å si farvel til Daniel Ricciardo på en skikkelig måte. Det hadde han fortjent etter øyeblikkene han har gitt oss.