Hjem Nyheter Emosjonell Ricciardo kjørte trolig sitt siste løp

Emosjonell Ricciardo kjørte trolig sitt siste løp

Selv om ingenting er formelt bekreftet, er det liten grunn til å tro at det var noe annet enn et avskjedsintervju vi fikk på direkten etter løpet i Singapore.

I intervjuet med Viaplay etter løpet var han klar på at dette trolig var siste gang han kjørte denne sesongen – og det var ikke langt unna en tåre i øyekroken på den populære australieren.

Det har sett ut som om Liam Lawson stadig er nærmere et sete i RB, og allerede tidlig denne helgen innrømmet Ricciardo at han måtte bruke den fire ukers pausen mellom dette løpet og det neste i Austin om han hadde en plass neste år.

Forrige søndag gikk opsjonen Red Bull har hatt på Liam Lawson ut og at denne inkluderer en klausul om at Lawson må få kjøre i 2025, Dermed var det klart at teamet hadde tatt en avgjørelse – uten at denne enda har blitt kommunisert.

Men spekulasjonene har økt denne helgen, og at det trolig ville skje allerede før slutten av 2024, og Ricciardo har virket stadig mer nedstemt etter hvert som ting gikk dårlig for ham på banen.

Var tydelig preget

Ricciardo virket følelsesladet etter et vanskelig løp der han lå helt sist da han gikk inn og satte på myke dekk, slik at han kunne sette løpets raskeste runde for å hjelpe moderlaget Red Bull til å ta et poeng fra mesterskapsrivalen Lando Norris.

Han fikk da også en takk over teamradioen fra sin tidligere teamkompis Max Verstappen.

Det har lenge vært kjent at Helmut Marko er svært ivrig på å få Lawson inn i bilen så tidlig som mulig, men har ikke villet bekrefte om Red Bull faktisk dropper Ricciardo allerede nå. Heller ikke Christian Horner har benyttet en, av de mange anledningene han har hatt, til å stanse spekulasjonene.

Tror ikke han kjører i USA

På spørsmålet om han skulle kjøre neste løp, svarte Riccardo:
– Det er åpenbart en realistisk sjanse for at det ikke kommer til å skje. Presset denne helgen har vært stort – og jeg skulle selvsagt ønske det gikk bedre.