Hjem Nyheter Stella: Verstappens kjørestil ble aldri korrigert

Stella: Verstappens kjørestil ble aldri korrigert

Teamsjef Andrea Stella med sin førerduo Landp Norris og Oscar Piastri. Foto: McLaren

McLarens teamsjef Andrea Stella sier at måten Max Verstappen kjørte på aldri ble håndtert ordentlig av FIA i 2021 – han mener dette er grunnen til at nederlenderen krasjet med Lando Norris under dagens løp i Østerrike.

Norris klaget over at Verstappen byttet spor som svar på hans angrepsforsøk i sving 3 mens McLaren-føreren prøvde å ta ledelsen mot slutten av søndagens løp. Etter flere hendelser utenfor banen for begge, traff de hverandre da Norris var på utsiden av banen på vei mot samme sving. Verstappen fikk en tidsstraff på 10 sekunder for hendelsen som gjorde at Norris måtte bryte, mens mesterskapslederen endte på femteplass.

– Hele verdens vet hvem som hadde skylden, bortsett fra en liten gruppe mennesker, sa Stella til Sky Sports.

LES OGSÅ: Dramatisk da Russell vant i Østerrike

Han la til at om man ikke håndterte disse tingen på en skikkelig måte, ville det skje igjen.
– De ble ikke håndtert på en skikkelig måte da han kjempet mot Lewis, da burde han blitt straffet på en strengere måte. På denne måten lærer du deg hvordan du skal kjøre på en viss måte, sa Stella.

Stella utdypet senere at han mener FIA må bruke hendelsene på Red Bull Ring til å forsterke det han mener er reglene som skal gjelde ute på banen.

– Alle typer dynamikk mellom mennesker fungerer slik, hvis du ikke håndterer ting, så snart du introduserer konkurranse, så snart du introduserer en følelse av urettferdighet, eskalerer disse tingene.  Jeg tror denne episoden i dag bør brukes som en mulighet til å stramme inn, forsterke grensene, og rettferdig håndheve noen av reglene som allerede er på plass. Vi må være veldig klare på at disse reglene ikke kan misbrukes på en måte som da gir rom for å gjøre samme manøver et par ganger, og du vet at den tredje gangen kommer det til å bli en ulykke.

Han sa at han mente Lando Norris fortjente å vinne løpet i dag – men at han liker racing – men ikke kollisjoner.