Hjem Nyheter Ocon og Alpine skiller lag

Ocon og Alpine skiller lag

Foto: Alpine

Alpine og Esteban Ocon har vært i medienes søkelys etter løpet i Monaco hvor franskmannen fikk sterk kritikk av teamsjef Bruno Famin for å ha kjørt inn i teamkamerat Pierre Gasly. I etterkant har det blitt bekreftet at han skal kjøre ukens løp i Canada til tross for spekulasjoner om å bli satt til side.

Mandag ble det annonsert at Ocon forlater teamet etter årets sesong. Alpine uttaler at partene sammen har blitt enige om å avslutte samarbeidet. Den anerkjente journalisten Joe Saward rapporterer at avgjørelsen ikke har noe å gjøre med hva som skjedde i Monaco.

Ocon står igjen som den eneste løpsvinneren i Alpine-æraen, og han har prestert bedre enn teamkamerat Gasly så langt denne sesongen. Han forteller at han vil annonsere de videre planene snart. Det kan tyde på at han allerede har signert for et annet team fra og med 2025-sesongen.

– Det har vært en viktig periode av livet mitt å kjøre for dette teamet i Formel 1. All den tid jeg har vært her i fem år som racerfører på heltid startet min profesjonelle karriere på Enstone da jeg var tenåring, så det vil alltid være et spesielt sted for meg. Vi har hatt noen gode øyeblikk sammen, noen tøffe øyeblikk også, og jeg er absolutt takknemlig for alle på laget for disse minneverdige stundene. Jeg vil kunngjøre planene mine veldig snart, men i mellomtiden er mitt fulle fokus på å levere på banen for dette teamet og ha en vellykket sesong videre, uttaler Ocon.

Hør mer om silly season i siste episode av Tangeringspunktet: