Hjem Nyheter Bekreftet: Hamilton går til Ferrari i 2025

Bekreftet: Hamilton går til Ferrari i 2025

Foto: Mercedes

Torsdag kveld kom bekreftelsen: Lewis Hamilton forlater Mercedes etter årets sesong.

– Mercedes og Lewis Hamilton vil skille lag ved slutten av 2024-sesongen. Lewis har aktivert en frigjøringsopsjon i kontrakten som ble annonsert i august i fjor, og denne sesongen vil derfor være hans siste for «Silver arrows», skriver Mercedes.

Kort tid etterpå kom bekreftelsen fra Ferrari.

– Scuderia Ferrari er glade for å kunngjøre at Lewis Hamilton blir en del av teamet i 2025, på en flerårskontrakt, uttaler Ferrari.

Mange trodde at briten ville avslutte karrieren hos Mercedes, men nå går altså turen til Ferrari. Hamilton har vært i Mercedes siden 2013, og han har i denne perioden hentet hjem seks av sine syv VM-titler. Dette blir også første gang i karrieren han ikke kjører med Mercedes-motor.

– Jeg har hatt fantastiske 11 år med dette teamet, og jeg er så stolt over det vi har oppnådd sammen. Mercedes har vært en del av livet mitt siden jeg var 13 år gammel. Det er et sted jeg har vokst opp, så å ta beslutningen om å forlate var en av de vanskeligste avgjørelsene jeg noen gang har måttet ta. Men tiden er inne for meg å ta dette steget, og jeg er spent på å ta fatt på en ny utfordring. Jeg vil være evig takknemlig for den utrolige støtten fra Mercedes-familien min, spesielt Toto for hans vennskap og lederskap, og jeg ønsker å avslutte på et høyt nivå sammen. Jeg er 100 % forpliktet til å levere den beste ytelsen jeg kan denne sesongen og gjøre mitt siste år med «Silver arrows» til et år å huske., uttaler Hamilton. 

Teamsjef i mercedes Toto Wolff bruker gode ord om samarbeidet med Hamilton også når det nå tar slutt.

– Forholdet vårt til Lewis har blitt det mest suksessrike sporten har sett, og det er noe vi kan se tilbake på med stolthet; Lewis vil alltid være en viktig del av Mercedes motorsporthistorie. Vi visste imidlertid at partnerskapet vårt ville komme til en naturlig slutt på et tidspunkt, og den dagen har nå kommet. Vi aksepterer Lewis sin beslutning om å søke en ny utfordring, og mulighetene våre for fremtiden er spennende å tenke på. Men foreløpig har vi fortsatt én sesong igjen, og vi er fokusert på å kjøre for å levere et sterkt 2024, uttaler Toto Wolff.