Hjem Nyheter Mener gullkampen er avgjort: – Lando Norris blir ikke verdensmester i år

Mener gullkampen er avgjort: – Lando Norris blir ikke verdensmester i år

USA Grand Prix ble dramatisk på flere vis. Ferrari dominerte løpet og tok en imponerende seier, men i etterkant har den prestasjonen blitt overskygget av duellen mellom Lando Norris og Max Verstappen. 

Mot slutten av løpet ble Max Verstappen jaget av Lando Norris, men nederlenderen forsvarte seg på imponerende vis. Til slutt var Norris foran Verstappen i innbremsingen, men Verstappen bremset sent og var dermed først ved tangeringspunktet. 

Det hele endte med at Verstappen fikk innersvingen, og at ingen av de klarte å holde seg på banen. Så kjørte Norris forbi Verstappen utenfor banen, og det fikk han senere en straff for. Det medførte at Norris endte bak Verstappen på resultatlisten med tilhørende poengtap. 

Formel-1.no’s redaktør og ekspert Stein Pettersen mener at regelverket bør endres for å unngå slike situasjoner. 

– Vi har fått er regelverk som antageligvis favoriserer kjørestilen til Max Verstappen litt i overkant mye, sånn at vi er nødt til å begynne å diskutere litt, sier Stein Pettersen i siste episode av podkasten Tangeringspunktet. 

KOMMENTAR: Et regelverk som har overregulert seg selv

Pettersen mener nå at Norris ikke lenger kan vinne fører-VM denne sesongen. 

– Lando Norris blir ikke verdensmester i år. Jeg har ikke noe tro på det. Jeg tror ikke Max Verstappen kommer til å kollapse på den måten han er nødt til å gjøre for at det skal gå. 

Derfor mener han at Norris heller burde sette seg i respekt hos Verstappen for å være bedre rustet til nye dueller neste sesong. 

– Derfor tenker jeg at Lando Norris heller burde bruke slutten av denne sesongen til å sette seg såpass i respekt at han neste sesong faktisk har en reell mulighet til å bli verdensmester. For det tror jeg han har, for da vil det blir jevnere, fortsetter Pettersen. 

Hør hele podkasten der du hører dine podkaster, eller se den på YouTube.