Hjem Nyheter Seier for Leclerc i Austin

Seier for Leclerc i Austin

Charles Leclerc, Foto: Ferrari Media Centre

Ferrari avsluttet løpet med første og andre plass for første gang siden Michael Schumacher vant i 2006

Silje Nikoline Fikse Blom

Etter en dramatisk slutt på kvalifiseringen i går startet Norris på første startposisjon og mistet ledelsen i sving 1 etter å ha blitt tvunget av banen av Verstappen. Leclerc klarte å passere både Norris og Verstappen for å ta ledelsen. Allerede på runde 3 ble det et gult flagg da Hamilton endte opp i grusen i sving 12 og måtte avbryte løpet. Dette er første gangen sikkerhetsbilen har vært ute på banen siden Canada Grand Prix i juni. Flere av førerne ble notert for å ha tvunget en annen fører av banen spesielt i sving 12. Både Russell, Gasly og Tsunoda fikk 5 sekunders tidsstraff.

Verstappen og Norris kjempet flere runder for den siste pallplassen og med tre runder igjen klart endelig Norris og komme seg forbi Verstappen, men endte opp med en 5 sekunders tidsstraff for å ha passert Verstappen av banen. Ocon valgte å bytte til de mykeste dekkene på runde 53 og tok den raskeste runden, men får ikke poenget siden han ikke var innenfor topp 10. Leclerc tok tilbake ledelsen på runde 33 og klarte å holde på den helt til han kjørte over målstreken på 1.plass foran teamkamerat Sainz. Leclerc fikk også Driver of the Day.