Hjem Nyheter F1-nytt: Dette har skjedd siden forrige løpshelg

F1-nytt: Dette har skjedd siden forrige løpshelg

Foto: Haas

Nesten fire uker har gått siden forrige løpshelg, men nyhetshjulet har ikke stått stille i høstpausen. Her er noe av det som har skjedd i og rundt Formel 1-sirkuset siden sist.

Lawsons sjanse

Om du virkelig har levd under en stein så har det skjedd: Danuel Ricciardo er ferdig i Visa RB.  Han erstattes av Liam Lawson fra og med kommende løpshelg. 

Det er knyttet stor spenning til hvordan Lawson vil gjøre det. Han har dog ikke de beste forutsetningene ettersom at Helmut Marko har varslet at det vil komme en gridstraff til Lawson i Austin for bytte av komponenter på bilen.

Haas + Toyota = sant

Haas går inn i et teknisk partnerskap med Toyota. Fra før samarbeider teamet, som kjemper om sjetteplassen i konstruktørmesterskapet, med Ferrari og Dellara. Toyota skal bidra med ressurser og fasiliteter, noe de har nok av ved sine eksisterende forpliktelser i mesterskap som Langdistanse-VM og Rally-VM.

Dette betyr ikke at Toyota er tilbake i full skala, men de har for første gang en fot inne i sporten igjen etter exiten i 2009.

LES OGSÅ: F1 og Toyota – er alle gode ting to?

Kommer Schumacher tilbake?

I silly season er det først og fremst et sete som står ledig, og det finner vi hos Sauber. Blir det Valtteri Bottas, Gabriel Bortoleto eller Franco Colapinto? Eller blir det kanskje Mick Schumacher?

Det er langt fra første gang tyskeren nevnes i sammenheng med Sauber. Mattia Binotto har nå sagt at Mick Schumacher er aktuell for et sete neste sesong. I samme intervju forteller han at de forventer å kjempe i toppen i 2030.

Alpine endrer kurs

Ryktene stemte. Alpine slutter å produsere egne motorer i 2026. Da vil de bli et kundeteam, og mye tyder på at det er Mercedes som skal levere motorer til teamet. 

Nå er spørsmålet om dette er et steg i å gjøre teamet klart til slags. Hos en av de mest interesserte kjøperne, Andretti, har det forøvrig også skjedd endringer. Michael Andretti har trekt seg tilbake fra rollen som teameier, men dette skal ifølge rapportene ikke påvirke Formel 1-ambisjonene. Andretti fortsetter å rekruttere ansatte til det de ikke vet om blir et team på Formel 1-griden eller ikke. 

Ny Red Bull-exit

Red Bulls strategisjef Will Courtenay forlater teamet til fordel for McLaren. Han har vært i teamet siden starten i 2005, men nå er det altså klart at han skal vekk. 

Etter profilerte ansatte som Adrian Newey og Jonathan Wheatley er han den siste i rekken som forlater Red Bull. 

Rookie-sjanse

Felipe Drugovich skal kjøre Formel 1-trening igjen, men det blir ikke før om enda en uke da sirkuset ruller videre til Mexico. Sannsynligvis blir det mange førere som skal kjøre rookie-trening der og i Abu Dhabi, for ellers er det sprintløp nesten hele tiden.

Formel 1-dropper dog å arrangere et eget rookie-løp denne sesongen. Egentlig var planen å teste ut et sprintløp hvor hvert Formel 1-team kunne stille med en rookie-fører i Abu Dhabi etter sesongen, men på grunn av utfordringer med logistikk har dette blitt avblåst. Døren er fortsatt åpen for å arrangere et slikt løp i 2025. 

LES OGSÅ: Formel 1 dropper rookie-løp