Hjem Nyheter Perez og Sainz slipper straff etter krasjen i Baku

Perez og Sainz slipper straff etter krasjen i Baku

Foto: Red Bull Content Pool

Aserbajdsjan Grand Prix ble avsluttet på dramatisk vis. I kampen om den siste pallplassen var det tett mellom Sergio Perez og Carlos Sainz, og på vei ut av sving to endte det med et sammenstøt mellom de to på runde 50. 

Dommerne har besluttet at det ikke skal deles ut noen straffer i forbindelse med hendelsen. De mener at Carlos Sainz var «på eller tett på» den samme linjen han hadde hatt på tidligere runder, og at det heller ikke var noe uvanlig med linjen Sergio Perez valgte. 

Det påpekes dog at Perez kunne gjort mer for å unngå Sainz bil ettersom han hadde bedre sikt, men altså ikke i stor nok grad til at han fikk en straff sin vei. Dermed drar ingen av de med seg noen straff til neste ukes Singapore Grand Prix. 

SE: Her smeller det mellom Sainz og Perez

Max Verstappen, Nico Hülkenberg, Pierre Gasly og Esteban Ocon slapp alle unna med en advarsel for å ha kjørt forbi andre biler under virtuell sikkerhetsbil. Hendelsene oppsto etter at de hadde krysset mållinjen for siste gang, men den virtuelle sikkerhetsbilen var fortsatt aktiv. 

Dommerne begrunner avgjørelsen med at det har skjedd tidligere i sesongen uten å ha blitt lagt merke til. Derfor slipper førerne unna med en advarsel, mens et advares mot at lignende hendelser i fremtiden kan medføre omfattende straffer. 

Alle biler har også gått gjennom FIAs tester knyttet til det tekniske regelverket uten å støte på problemer. 

I Formel 2 fikk forøvrig Kush Maini skyld for hendelsen hvor hans bil ble stående stille i starten, for så å bli truffet av to andre førere. Dommerne begrunner dette med at han ikke kom i gang med startprosedyren slik han skulle. For det fikk han en ti sekunders straff, noe som medfører en fem plassers gridstraff i Qatar. 

SE: Kjempekrasj i Formel 2

SE: Høydepunktene fra Aserbajdsjan Grand Prix