Hjem Nyheter Newey har signert: Derfor mener Aston Martin at de er klare for...

Newey har signert: Derfor mener Aston Martin at de er klare for tittelkamp

Portrait, Silverstone Circuit, GP2310a, F1, GP Lance Stroll, Aston Martin F1 Team and Fernando Alonso, Aston Martin F1 Team

Mange brikker er i ferd med å falle på plass for Aston Martin.

LEVERT I SAMARBEID MED PARC FERMÉ: Tirsdag ble det bekreftet at det er Aston Martin som blir Adrian Neweys neste arbeidsgiver. Han kommer inn i teamet fra og med 2025, og håpet er at han skal bidra til å snu trenden.

Og det trengs. Aston Martin overrasket mange da de var Red Bulls nærmeste utfordrer i starten av 2023-sesongen, men gradvis har de vært lenger og lenger unna seierskampen. I årets konstruktørmesterskap er de før løpshelgen i Baku nummer fem, og veien frem til de beste teamene virker å være lang. 

Teamets målsetning er klar, de skal vinne VM-gull. Men har de det som trengs? Det mener i alle fall Lawrence Stroll. 

Neweys innflytelse 

65 år gamle Newey kommer inn for å lede 2026-prosjektet, men ikke minst blir han aksjonær og teknisk partner i teamet. 

Adrian Newey er som kjent en svært suksessrik mann i Formel 1-sirkuset. 25 VM-titler til biler han har designet er ingen tilfeldighet, og håpet er at han kan få til det samme også hos Aston Martin. 

Timingen er også viktig i forkant av regelendringene som kommer i 2026. Det er snakk om omfattende endringer med nye motorer, nytt chassis og ny aerodynamikk. Newey er kjent for å se mulighetene ved et nytt reglement tidligere enn de fleste andre som prøver på det samme. 

– Det har vært mange biter i puslespillet siden vi startet for seks år siden frem til vi har ansatt det fantastiske teamet vi har i dag. Vi har hentet inn to av de beste partnerne i industrien med Aramco og Honda som eksklusivt skal jobbe for oss. Adrian er en nøkkel og den største brikken i puslespillet fra et teknisk perspektiv og et ledelsesperspektiv. Han vil lede teamet og det vil ha en effekt nedover i hele organisasjonen, sa Lawrence Stroll under tirsdagens pressekonferanse. 

Nye fasiliteter 

Teamet mener også at de nå har det som trengs for å bringe disse ideene til livs på best mulig vis. En ny fabrikk på Silverstone er allerede i drift, og snart er også en ny vindtunnel klar til bruk.

Ikke minst har Fernando Alonso forlenget med teamet inn i den nye æraen, og i 2026 kommer Honda inn som ny motorleverandør. 

– Sammen med gode partnere som Honda og Aramco har de alle de viktigste delene av infrastrukturen som trengs for å gjøre Aston Martin til et VM-vinnende team, og jeg ser veldig frem til å hjelpe til med å nå det målet, forteller Adrian Newey. 

Hør mer om Newey og Aston Martin i siste episode av Tangeringspunktet: