Hjem Nyheter Piastri: – Skulle tro Stroll kjøre sitt første gokart-løp

Piastri: – Skulle tro Stroll kjøre sitt første gokart-løp

Foto: Aston Martin F1 Team

Oscar Piastri har kritisert Lance Stroll etter å ha mistet tid bak Aston Martin-føreren i helgens italienske Grand Prix.

Piastri jaget Charles Leclercs Ferrari etter å ha gjort sitt andre pitstopp, mens Ferrari-føreren gikk for en én-stopp-strategi.

Etter å ha tapt rundt to sekunder da han angrep og passerte Carlos Sainz, hadde Piastri fortsatt åtte sekunder å ta igjen på Leclerc da han havnet bak Stroll på runde 49, og tapte ytterligere tid til monegaskeren – og var til slutt 2,6 sekunder bak i mål.

LES OGSÅ: Leclerc vant på Monza

– Jeg sjekket med en gang hvilken fart jeg trengte å ha for å ta igjen Charles – og den farten jeg trengte holdt jeg på de første rundene. Jeg tapte mye tid bak Carlos, og det å ligge bak Stroll gjorde det ikke bedre. Han kjørte om om det var hans første gokart-løp – jeg vet ikke hva han tenkte på da han så blåflagget. Jeg trengte at denne stinten var perfekt for å vinne det løpet. Det er de små tingene som til slutt gjorde at vi ikke lyktes. Selv om det ville vært krevende – var det ikke langt unna at vi klarte det.

Piastri sier han presset så godt han kunne – men at det ikke var mye mer å kjøre med.

Videobildene viser at Stroll aktisk lot Piastri passere da det blå flagget ble vinket til ham for første gang, men at canadieren holdt seg på utsiden på vei inn i Ascari, slik at McLaren-føreren ikke kunne velge den ideelle linjen og måtte bremse på innsiden. Dette var Piastris tregeste runde etter at han passerte Sainz, og han tapte et halvt sekund i siste sektor.

Australieren sier han fortsatt ikke angrer på strategien. Til tross for at McLarens valg om to stopp ikke fungerte, forklarte Piastri at selv om han hadde slått ned på farten ville det ikke vært nok til å få en én-stopp til å fungere.