Hjem Nyheter Horner: – Ikke på grunn av Adrian Newey

Horner: – Ikke på grunn av Adrian Newey

Christian Horner og Adrian Newie da stemningen var bedre enn i dag. Thompson/Getty Images / Red Bull Content Pool

Christian Horner har insistert på at Adrian Neweys sjokkerende avgang ikke er grunnen bak Red Bulls plutselige kollaps.

Verstappen beskyldte Red Bull for å ha forvandlet bilen som i fjor sikret ham en tredje strake tittel til et «monster» etter søndagens italienske Grand Prix.

Selv om Norris ikke klarte å omgjøre sin pole position på Monza til en seier og endte på tredjeplass, lyktes den britiske føreren likevel med å redusere Verstappens ledelse i mesterskapet med åtte poeng. Dette skjedde etter at Red Bull-føreren kvalifiserte seg som nummer syv og bare klarte å klatre én plass i løpet.

Verstappen har nå gått seks Grand Prix-løp uten en seier, mens Red Bull kun har vunnet tre løp siden Adrian Newey annonserte sin avgang før Miami Grand Prix 5. mai.

Neweys avgang kom i kjølvannet av Horner-skandalen som rystet både Red Bull og Formel 1-sporten før sesongstarten.

Under stort press

Red Bull har konsekvent hevdet at Neweys avgang ikke var knyttet til anklagene fra en kvinnelig ansatt om at Horner hadde utvist kontrollerende oppførsel. Horner har alltid avvist disse anklagene, og han har to ganger blitt frifunnet av F1-teamets morselskap, Red Bull GmbH.

– Vi ville ha hatt alle disse problemene uansett, fordi de allerede var til stede. Én manns bidrag kunne aldri hatt en så dramatisk og umiddelbar effekt, sa Horner da han ble spurt om Red Bull savner Neweys innflytelse.

Horner påpekte at problemene begynte å vise seg allerede i Miami, og at Newey var involvert i teamet helt frem til fredagen før Miami Grand Prix, noe som betyr at problemene ikke kunne ha blitt forårsaket av hans avgang alene.

– Formel 1 er en lagidrett. Dette er et problem for hele laget, og det er laget som må finne en løsning, fortsatte Horner.

Verstappen vant syv av de ti første løpene, men Norris og McLaren har vært klare til å utnytte Red Bulls utfordringer. Selv om Verstappen fortsatt har en ledelse på 62 poeng over Norris med 232 poeng igjen å kjempe om, er Red Bull bare åtte poeng foran McLaren i konstruktørmesterskapet.

– Basert på prestasjonene i Monza, kan man si at begge mesterskapene er under betydelig press, la Horner til.