Hjem Nyheter Norris tok seieren på Zandvoort

Norris tok seieren på Zandvoort

Foto: McLaren

Det ble en paradeseier til Lando Norris på Zandvoort – som til tross for en dårlig start endte med å knuse hjemmefavoritt Max Verstappen med over 22 sekunder og sikre sin andre sier i Formel 1.

Det var Max Verstappen som var best i starten på hjemmebane. Lando Norris som startet i pole fikk litt hjulspinn og tillot nederlenderen. Verstappen stakk i fra på de første 15 rundene, men så tok Norris kraftig innpå, og på runde 17 gjorde han de første forbikjøringsforsøkene – og på runde 18 blåste han forbi Red Bull-bilen i DRS-sonen. På dette tidspunktet hadde nederlenderen klaget på at dekkene begynte å bli slitt, og at bilen ikke ville styre slik han ønsket.

Lando Norris hadde også en god start, og passerte Oscar Piastri i starten, og holdt McLaren-føreren bak seg. Bak disse to fulgte Charles Leclerc, Sergio Perez og Carlos Sainz. Lewis Hamliton som startet som nummer 14. på softdekk kjørte seg opp fem plasser på de første 20 rundene, men det ble naturlig nok vanskeligere jo lenger fremover i feltet han beveget seg.

Da Norris kom seg forbi Verstappen brukte han noen runder på å dra ifra, og etter at han kom seg ut av DRS-sonen, så fikk han opp en bra avstand bakover.

Lenger bak gikk Leclerc inn på runde 25 og satte på de harde dekkene. Da hadde monegaskeren presset Piastri gjennom mange runder.

Dekkstrategi ble avgjørende

Dekkstrategi ble en viktig nøkkel for å lykkes, og Williams var først inne etter 13 runder og satte på de harde dekkene på bilen til Alexander Albon.

Verstappen tapte mye til Norris og da han gikk inn på runde 28 var han nærmere 12 sekunder bak Norris. Det tvang engelskmannen til å gå inn på runde etter, og til tross for et litt dårlig stopp av McLaren, så kom Norris ut igjen med en ledelse til nederlenderen på rundt fem sekunder.

McLaren splittet strategien sin, og holdt Piastri ute betydelig lenger enn teamkompisen.

Norris dro godt i fra Verstappen, mens Piastri kom ut bak Charles Leclerc, mens Verstappen klarte å holde avstand greit bakover.

Suveren seier til Norris

Til tross for en dårlig start var Lando Norris den desidert beste føreren i Nederland, og han endte til slutt med å knuse Verstappen med godt over 20 sekunder.

Bak de to endte Leclerc, Piastri, Sainz og Sergio Perez som til slutt klarte å sikre sjetteplassen foran de to Mercedes-førerne med Russell foran Hamilton, mens Gasly og Alonso sikret de to siste pallplassene.