Hjem Nyheter Albon disket – tre plasser straff på Hamilton

Albon disket – tre plasser straff på Hamilton

Foto: Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool

Alex Albon mister sin åttendeplass etter at en undersøkelse av gulvet på hans Williams ikke er i tråd med regelverket. Lewis Hamilton hadde en svak kvalifisering som ikke ble bedre av at han fikk tre plasser straff for å ha hindret Sergio Perez.

Williams-fører Alexander Albon imponerte med en betydelig oppgradert bil i dagens kvalifisering og sikret seg en åttende plass på kvalifiseringen og slo både Lance Stroll og Pierre Gasly i Q3.

Dessverre for Albon viste deg seg at en undersøkelse av hans nye bil viste at gulvet var hadde en for stor totalflate i henhold til regelverket. noe som ble rapportert videre til dommerne. Gulvet skal ha blitt skannet av FIA og i følge Autosport skal gulvet ha vært for bredt – mer enn de 1600 millimeterne som er tillatt etter regelverket.

Williams skal ha kommet med målinger som viser at gulvet er innenfor regelverket, men FIAs målinger viser altså noe annet.

Gulvet var en av de mange oppgraderingene som Williams hadde med til det første løpet etter sommerferien.

Lewis Hamilton hadde en dårlig kvalifisering og kom ikke videre til Q3. I tillegg fikk han tre plasser straff for å ha hindret Sergio Perez i Q1.
Engelskmannen innrømmer at han lå i veien for Perez, men at han forsøkte så godt han kunne å ikke hindre ham. Perez kalte Hamilton for en «Idiot» over teamradioen, men etter løpet hadde han roet seg noe ned, og sa at Hamilton hadde forsøkt å flytte seg, men at han mente straffen var fortjent.

Dermed ser startgrid for morgendagen slik ut: