Hjem Nyheter Wolff bekrefter «sommer-prat» om Verstappen

Wolff bekrefter «sommer-prat» om Verstappen

Foto: Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool

Mercedes-sjef Toto Wolff sier at det fantes en mulighet for å signere Max Verstappen for 2025-sesongen, og bekrefter at han møtte managementet til nederlenderen i sommer.

Midt i maktkampen og et splittet miljø hos Red Bull i åpningen av 2024-sesongen, var det mye spekulasjon om at Verstappen kunne forlate Milton Keynes-laget ved årets slutt og slutte seg til Mercedes.

I forbindelse med støyen i Red Bull ble det også klart at det fantes en klausul i kontrakten til Verstappen som kunne aktiviseres, hvis Helmut Marko – som har hatt et anstrengt forhold til Christian Horner, ville forlate teamet. Nå ser det imidlertid som om situasjonen i Red Bull har roet seg, og at Marko blir i teamet frem til 2026.

LES OGSÅ: Russell på topp

Trodde det fantes et vindu

Wolff bekrefter til Autosport at han hadde samtaler med Verstappens lederteam – faren Jos og manageren Raymond Vermeulen – denne sommeren.

Diskusjonene endte imidlertid med en konklusjon om at Verstappen ikke var aktuell for Mercedes fra 2025.

– Jeg tenkte gjennom hele året at det fantes et vindu eller en mulighet – og den var ikke null. Det er fortsatt ganske mye uro der, og ikke først og fremst som et resultat av prestasjonene – men på grunn av mellommenneskelige problemer som vi alle er klar over, sier Wolff.

Han sier at han alltid har kommet godt overens med Jos Verstappen.
– Kanskje fordi vi er litt like – det gjorde at jeg vurderte det slik at døra ikke var stengt. Hva var oddsen for at det skulle skje? Kanskje det var 10 til 1 eller 9 til 1. Likevel ville jeg ikke gi opp, men så kom vi sammen til den konklusjonen om at vi ikke skulle vente på at noe skulle skje før vi forplikter oss til 2025.

Han forklarte at samtalene med Verstappen og hans lederteam var oppriktige og at alle parter var åpne i sine diskusjoner om 2025. I den forbindelse var han «ok» med spekulasjonene om at Verstappens vei kanskje lå med Mercedes i fremtiden.

– Det jeg liker med Max, Raymond og Jos er at vi snakker rett ut. Vi trenger ikke å presse hverandre. Vi har vært med på dette for lenge; vi har tatt beslutningen om førere for neste år.

Gir ikke opp

Wolff sier at han ikke ser bort fra at Vestappen kan komme til å ende opp i Mercedes.

– Det lukker ikke døren for at Max kan være med oss i fra 2026 eller senere, fordi vi vil fortsatt holde alle muligheter åpne på samme måte som han gjør. På en eller annen måte har jeg en følelse av at våre veier vil krysses – om det blir allerede i 26 eller om det blir senere – det vet jeg ikke, sier Wolff til Autosport.