Hjem Nyheter Ferrari forventer vanskelig helg på Zandvoort

Ferrari forventer vanskelig helg på Zandvoort

Foto: Ferrari

Ferrari så ut til å være Red Bulls sterkeste utfordrer, men sommeren viste seg å bli krevende for det italienske teamet. Nå tror Ferrari-sjef Fred Vasseur at også Zandvoort kommer til å by på utfordringer. 

Derfor er målet å ikke tape poeng til Red Bull og McLaren.

– Det var det som var målet på Spa, å ikke miste poeng til McLaren og Red Bull, og vi klarte det. Målet vil være det samme på Zandvoort, sa Vasseur ifølge Racer.com

Teamet har slitt etter at de kom med en oppgradering i Barcelona som medførte mye spretting. I tillegg til å medføre lite komfort for førerne gjør det at teamet må ofre kjørehøyde i oppsettet, noe som igjen medfører et betydelig tidstap. 

 – Jeg tror at med en gang vi finner helt ut av sprette-problemet kan vi finne tilbake til et veldig bra prestasjonsnivå. Det er det som har bremset oss i utviklingen av bilen, og det er det vi fokuserer på for øyeblikket. Når sprettingen er borte tror jeg det vil hjelpe oss å ta et betydelig steg fremover, fortalte Charles Lecerc til Parc Fermé under løpshelgen på Spa før sommerpausen. 

Og på Spa var det tegn til forbedring, faktisk mer enn teamet hadde forventet. Selv om Zandvoort er en av bannene teamet er skeptiske til på egne vegne er Vasseur optimistisk med tanke på de påfølgende løpene. 

Første stopp etter Zandvoort er Ferraris store høydepunkt på hjemmebane på Monza, før langt mer tekniske Baku og Singapore venter. 

– Jeg er overbevist om at de neste tre eller fire løpene etter det bil være mye bedre for oss, slår han fast.