Hjem Nyheter Bekreftet: Sainz klar for Williams

Bekreftet: Sainz klar for Williams

Carlos Sainz. Foto: Ferrari Press Office

Levert i samarbeid med Parc Fermé: Carlos Sainz er klar for Williams, og ryktene rapportert av blant annet Parc Fermé viste seg dermed å stemme. Det ble klart i en pressemelding mandag. Sainz kjører i dag for Ferrari, men Lewis Hamiltons ankomst i teamet neste sesong gjorde at spanjolen måtte på jobbleting.

– Det ulitimate målet er få Williams dit de hlører hjemme som er på fronten av griden. Det er en utfordring jeg tar med strak arm og positivitet, sier Sainz. 

Sainz har vært sterkt ryktet til det ledige Williams-setet i lang tid men team som Mercedes, Red Bull, Sauber og Alpine har også vært aktiuelle destinasjoner. 

– Jeg er selvsikker på at Williams er det rette stedet for meg å fortsette mitt Formel 1-eventyr og jeg er ekstremt stolt over å komme inn i et så historisk og suksessrikt team hvor manger av mine barndomshelter har kjjørt, fortsetter Sainz.

I Williams vil Sainz kjøre sammen med Alexander Albon mens Logan Sargeant på sin side kun har 10 løp igjen av sin Formel 1-karriere. Sainz snakket søndag svært positivt om sin nye teamsjef James Vowles. 

– James har vært veldig verbal om å ønske meg i Williams og som dere vet er jeg en stor fan av han og hans arbeidsetikk. Han dytter det teamet fremover, og det er ingen hemmelighet at vi kommer godt overens, sa Sainz til Parc Fermé søndag ettermiddag.

Mer fra Parc Fermé: Ricciardo og Lawson klargjøres til «shootout» for Perez-setet