Hjem Nyheter Verstappen raskest, men Leclerc starter i pole i Belgia

Verstappen raskest, men Leclerc starter i pole i Belgia

Foto: Red Bull Content Pool

Max Verstappen kjørte inn til beste tid i kvalifiseringen til Belgias Grand Prix, men det er Charles Leclerc som starter fra beste startspor i morgen. Nederlenderen minimerer dermed konsekvensene av hans gridstraff etter bytting av motorkomponenter. Sergio Perez starter dermed på andre startspor, med Lewis Hamilton, Lando Norris og Oscar Piastri bak der igjen.

I løpet av Q1 tørket banen stadig opp, noe som gjorde det fordelaktig å sette en runde så sent som mulig i kvalifiseringspasset. Dette klarte ikke Haas-duoen Kevin Magnussen og Nico Hulkenberg å nytte av der de havnet nede på 16. og 17. plass, og kom seg dermed akkurat ikke videre til Q2.

Regnet kom smått tilbake omtrent halvveis ut i Q2, men likevel klarte førerne å sette raske runder mot slutten av passet. Førerern på griden som kanskje er under mest press av alle, Sergio Perez, holdt nesten på å ryke ut av Q2. Mexikaneren endte opp på tiendeplass, bare tre tusendeler for Alexander Albon på ellevte.

I Q3 satte Max Verstappen standarden, der han satte kvalifiseringspassets beste tid i sitt første forsøk. Dermed minimerer han konsekvensene av gridstraffen han må sone til morgendagens løp. Sergio Perez kjørte inn til tredjetid, som er hans beste kvalifisering siden Miami tidligere i år, og første gang han står på første rad siden Kina Grand Prix.

Kvalifisering, Belgia:

1) Max Verstappen, Red Bull, 1:53,159
2) Charles Leclerc, Ferrari, +0,595
3) Sergio Perez, Red Bull, +0,606
4) Lewis Hamilton, Mercedes, +0,676
5) Lando Norris, McLaren, +0,822
6) Oscar Piastro, McLaren, +0,868
7) George Russell, Mercedes, +1,025
8) Carlos Sainz, Ferrari, +1,318
9) Fernando Alonso, Aston Martin, +1,606
10) Esteban Ocon, Alpine, +1,651

    Q2:
    11) Alexander Albon, Williams
    12) Pierre Gasly, Alpine
    13) Daniel Ricciardo, Visa RB
    14) Valtteri Bottas, Sauber
    15) Lance Stroll, Aston Martin

    Q1:
    16) Nico Hulkenberg, Haas
    17) Kevin Magnussen, Haas
    18) Yuki Tsunoda, Visa RB
    19) Logan Sargeant, Williams
    20) Guanyu Zhou, Sauber