Hjem Nyheter Oscar Piastri vant etter McLaren-krangel

Oscar Piastri vant etter McLaren-krangel

Foto: McLaren

McLarens Lando Norris startet Ungarn Grand Prix fra pole position, men det var teamkamerat Oscar Piastri som tok ledelsen fra start i andre startposisjon. Red Bulls Max Verstappen kom seg i utgangspunktet også forbi Norris, men han ga motvillig fra seg den posisjonen etter å ha vært en tur utenfor banen. 

Etter hvert slet Verstappen med å holde tempoet oppe, og da førerne hadde gjennomført sine første pitstopp hadde han blitt passert av Mercedes-fører Lewis Hamilton. 

Oscar Piastri holdt fast på ledelsen i løpet lenge, men da McLaren sendte Norris først inn av de to for å gjøre sitt siste pitstopp var det han som tok over ledelsen. McLaren virket å angre seg for at de ikke satte Piastri på den beste strategien, og de ba derfor Norris om å slippe Piastri forbi. 

Mens McLaren-førerne kranglet om hvem som skulle vinne ble det et sammenstøt mellom Max Verstappen og Lewis Hamilton i kampen om tredjeplassen. Verstappen bremset veldig sent, noe som medførte en liten luftetur og ikke minst tapte posisjoner. 

McLaren fortsatte med sine forsøk på å overbevise Norris om å slippe Piastri forbi seg, og til slutt hørte han etter. Oscar Piastri vant dermed karrierens første Formel 1-løp på spesielt vis foran Norris og Hamilton. 

Ungarn Grand Prix, topp 10:
1) Oscar Piastri, McLaren
2) Lando Norris, McLaren
3) Lewis Hamilton, Mercedes
4) Charles Leclerc, Ferrari
5) Max Verstappen, Red Bull
6) Carlos Sainz, Ferrari
7) Sergio Perez, Red Bull
8) George Russell, Mercedes
9) Yuki Tsunoda, Visa RB
10) Lance Stroll, Aston Martin