Hjem Nyheter Hauger nummer seks i hovedløpet

Hauger nummer seks i hovedløpet

Foto: Dutch Photo Agency

Dennis Hauger startet søndagens hovedløp fra sjette startposisjon, men han var i praksis nummer fem ettersom Isack Hadjar ikke rakk å kjøre ut på griden i tide og dermed måtte starte løpet fra pitlane. Paul Aron gjorde en feil i starten og ble følgelig passert av Hauger, men nordmannen ble på sin side passert av Andrea Kimi Antonelli og Zane Maloney. 

Litt senere i løpet, på runde åtte, krasjet Paul Aron inn i Maloney. Begge to måtte bryte, mens Hauger som lå på utsiden av de to så vidt kom seg videre selv om også han ble truffet. Sikkerhetsbilen måtte ut på banen, og det passet perfekt for Hauger som startet med de mykeste dekkene og kunne gjøre unna sitt pitstopp. Hauger var nummer 12 da løpet ble restartet, men siden flere av konkurrentene enda ikke hadde gjennomført sine pitstopp var han i praksis nummer fire bak Martins, Bortoleto og Fittipaldi. 

Hauger kom seg etter hvert opp på 10. plass før han ble liggende lenge bak Amaury Cordeel. På runde 22 smalt Cordeel inn i barrieren like foran Hauger, og sikkerhetsbilen måtte nok en gang ut. Da gikk de resterende førerne inn i pit, og Hauger var nummer fire da løpet kom i gang igjen. 

På plassen bak han jaget Andrea Kimi Antonelli på myke dekk, og han brukte bare to runder på å passere konkurrentene til ledelse og til slutt sin første hovedløpsseier foran Victor Martins og Richard Verschoor. Hauger ble på sin side også passert av Richard Verschoor som i likhet med Antonelli avsluttet løpet med de mykeste dekkene, og det endte dermed med sjetteplass for nordmannen.