Hjem Nyheter Lando Norris sikret pole i Ungarn

Lando Norris sikret pole i Ungarn

Foto: McLaren

Lando Norris endte opp i beste startspor etter en spennende kvalifisering i varierende forhold. Han og teamkamerat Oscar Piastri blir å finne på første rad i morgendagens løp. Mercedes, som låste av første rad på Silverstone, hadde ikke en like god kvalifisering på Hungaroring. George Russell røk ut av Q1 etter laget bommet på mengden bensin i bilen i de vanskelige forholdene mens teamkamerat Lewis Hamilton endte på femteplass.

Etter tørt og stabilt vær gjennom helgens tre fritreninger ble førerne møtt av regn og vått føre i Q1. Banen ble sakte men sikkert fuktigere og det ble stadig vanskeligere å sette konkurransedyktige tider. Forholdene gikk kanskje verst ut over Sergio Perez, mexikaneren som allerede er under press fant dekkbarrieren i sving 8 og brakte ut det røde flagget. Da Q1 fortsatte hadde banen tørket, noe som førte til en rekke raske rundetider på tampen av kvalifiseringspasset.

LES OGSÅ: Ny Perez-nedtur

Q2 gikk ryddigere og tørrere for seg. Lewis Hamilton, som tapte tid på sin raskeste runde etter en tabbe gjennom sving fem, berget så vidt en plass i Q3 etter flere forbedret seg i sitt siste forsøk.

Første halvdel av Q3 ble hektisk etter det ble meldt regn fem minutter inn i det siste kvalifiseringspasset. Dette førte til hektiske minutter for å få til en god tid før regnet ankom banen, og den raskeste av de var Lando Norris. Rødflagget kom igjen frem med cirka to minutter igjen av Q3 etter at Yuki Tsunoda traff barrieren ved utgangen av sving fem. Kvalifiseringen fortsatte med cirka to minutter igjen, men bare Daniel Ricciardo klarte å forbedre seg.

Kvalifisering, Ungarn:

1) Lando Norris, McLaren, 1:15,227
2) Oscar Piastri, McLaren, +0,022
3) Max Verstappen, Red Bull, +0,046
4) Carlos Sainz, Ferrari, +0,469
5) Lewis Hamilton, Mercedes, +0,627
6) Charles Leclerc, Ferrari, +0,678
7) Fernando Alonso, Aston Martin, +0,816
8) Lance Stroll, Aston Martin, +1,017
9) Daniel Ricciardo, Visa RB, +1,220
10) Yuki Tsunoda, Visa RB, +1,250

Q2:
11) Nico Hulkenberg, Haas
12) Valtteri Bottas, Sauber
13) Alexander Albon, Williams
14) Logan Sargeant, Williams
15) Kevin Magnussen, Haas

Q1:
16) Sergio Perez, Red Bull
17) George Russell, Mercedes
18) Guanyu Zhou, Sauber
19) Esteban Ocon, Alpine
20) Pierre Gasly, Alpine