Hjem Nyheter Ferrari og regn: Hvorfor velger Leclerc feil?

Ferrari og regn: Hvorfor velger Leclerc feil?

Foto: Ferrari

Storbritannia Grand Prix ble nok et løp der en Ferrari-fører valgte rett – mens den andre – igjen – tok feil.

Charles Leclerc tapte da han valgte intermediate-dekk tidlig da regnet begynte å falle på Silverstone. Teamkompis Carlos Sainz Jr. unngikk ikke bare den feilen, han valgte kanskje den perfekte timingen for å bytte til intermediate.

Dette er den siste i en serie av kostbare feil Leclerc og hans raceingeniør har gjort under uforutsigbare våte værforhold. Men det er første gang siden Bryan Bozzi erstattet Xavier Marcos Padros som stemmen i Leclercs øre.

Ferrari visste selvsagt som alle andre at sjansene for regn var svært store.

LES OGSÅ : Hamilton vant på Silverstone

I Sotsji for tre år siden, hadde Leclerc avansert 15 plasser til fjerdeplass da regnet kom, han gjorde imidlertid samme feil som løpslederen Lando Norris ved å bli ute på slicks for lenge når regnet kom. Den feilvurderingen gjorde at han endte utenfor poengene ved slutten av løpet, mens Sainz gikk inn og byttet til intermediate tidligere, og sikret en pallplassering som resultat.

Året etter kastet Leclerc bort en potensiell seier i Monaco med et unødvendig dekkbytte på en sakte tørkende bane. Ferrari ønsket at begge førerne skulle bytte sine slitte intermediate-dekk med nye sett, men Sainz viste nok en gang at han også er god på strategi, ble ute på banen til forholdene var tørre nok for slicks, noe som førte til at han passerte Leclerc. For ham ble situasjonen enda verre da han mistet mer tid ved å gå i pit bak Sainz senere i løpet. Det var imidlertid det første valget han og teamet hadde gjort som trolig tok fra ham seieren.

Også under kvalifisering har Leclerc tatt feil valg. Da regnet truet på Interlagos i 2022 under Q3, valgte Ferrari-førerne igjen forskjellige dekk. Leclerc var den eneste føreren i økten som gikk ut på intermediate og mistet muligheten til å sette en tid på slicks da banen var tørr nok. En lignende situasjon oppstod under Q2 i Canada i fjor.

På Silverstone forrige helg var forskjellen mellom informasjonen som Ferrari-førerne fikk under løpet stor. Sainz fikk detaljert informasjon om hvor mye regn det var på de forskjellige delene av banen, mens informasjonen som Leclerc fikk var mindre hyppig og detaljert. Dette førte trolig til at han nok en gang valgte feil dekk.