Hjem Nyheter F1 Italiensk avis: Sainz signerer for Alpine

Italiensk avis: Sainz signerer for Alpine

Foto: Ferrari

Hvor skal Carlos Sainz kjøre i 2025? Det har vært et helt sentralt spørsmål i årets silly season etter at det ble klart at Lewis Hamilton tar over hans sete i Ferrari neste sesong. 

Etter hvert har dørene lukket seg hos Red Bull, Mercedes og Aston Martin. Sauber har lenge vært en favoritt, men de siste ukene har rapportene pekt på at Sainz kan ende opp i Williams. Enkelte trodde til og med at en annonsering ville komme i Barcelona, men det skjedde aldri. 

Nå kan sagaen se ut til å ha tatt en ny vending mot Frankrike, i alle fall om vi skal tro den anerkjente italienske avisen Gazetta Dello Sport. 

De rapporterer at Flavio Briatores retur til teamet sammen med overgangen fra egen motor til en kundemotor fra Mercedes skal ha vært nok til å overbevise Sainz. Ingenting er bekreftet hverken med tanke på Sainz eller at Alpine vil gå over til en Mercedes-motor, men avisen rapporterer altså at Alpine vil gå over til en kundemotor og at Renaults motorporgram kun vil rette seg mot langdistanse-racingen. 

Mercedes-motoren skal ifølge ryktene ligge godt an med tanke på det nye reglementet som inntreffer i 2026, og det var også denne motoren som ble trekt frem som den største grunnen til å signere for Williams. Med samme motor, Flavia Briatore på laget og ingen planer om å forlate Formel 1 kan Alpine skilte med en mer attraktiv pakke. 

Om Sainz faktisk går til Alpine tyder mye på at Williams vil hente tilbake Valtteri Bottas. I så fall er det knyttet størst usikkerhet til hvem Sauber vil signere til sitt ledige sete ved siden av Nico Hülkenberg.