Hjem Nyheter Ricciardo nærmer seg Formel 1-exit: – Vi må snart sette inn en...

Ricciardo nærmer seg Formel 1-exit: – Vi må snart sette inn en ung fører 

Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool

Daniel Ricciardo kom tilbake til Formel 1 i Red Bulls søsterlag for å legge press på Sergio Perez. Et år senere kan den karismatiske 34-åringen igjen være på vei ut av Formel 1. 

Den anerkjente journalisten Joe Saward er en av de som nå rapporter at Ricciardos Formel 1-karriere nærmer seg slutten. 

– Lawson vil komme inn for Ricciardo på et tidspunkt. Jeg vil gjette i slutten av juli, skriver Saward på X.

Red Bulls mektige rådgiver har den siste tiden uttalt seg om Visa RB som er juniorteam, noe som ikke akkurat taler for Ricciardos sak. 

– Aksjonærene har gjort det klart at RB er et juniorteam, og vi må handle etter det. Målet var å kvalifisere for Red Bull med eksepsjonelle prestasjoner, men det setet tilhører nå Sergio Perez. Planen vil ikke bli noe av, og vi må snart sette inn en ung fører. Det vil være Liam Lawson, fortalte Marko til Kleine Zeitung.

Lawson imponerte på sin side for teamet i fjor høst da han hoppet inn for nettopp Ricciardo da han var satt på sidelinjen med en håndleddsskade, og det er tidligere rapporter at han står fritt til å signere for andre team denne høsten om ikke Red Bull kan garantere han et Formel 1-sete. 

Om Ricciardo forsvinner ut av Visa RB er Formel 1-karrieren etter alt å dømme over. Mercedes, Aston Martin, Haas og Williams ser alle ut til å gå for andre alternativer når de skal fylle sine ledige seter. Sauber og Alpine kan potensielt sitte igjen med svarteper om deres ønskede førere går andre steder, men det er likevel lite som tyder på at Ricciardo vil få en sjanse hos de.