Hjem Nyheter Stanek slipper straff – frustrert Hauger ser fremover

Stanek slipper straff – frustrert Hauger ser fremover

Foto: Dutch Photo Agency

I fredagens Formel 2-kvalifisering ble det kun en 8. plass til Dennis Hauger. Etter løpet var Hauger selv irritert både på teamet og på Roman Stanek. 

Han hadde ikke fått beskjed av teamet om at han kunne fortsette og pushe i en runde til helt mot slutten, og underveis ble han ved to anledninger hindret av Roman Stanek.

– Jeg er selvfølgelig veldig frustrert. Jeg var på en veldig god runde som var raskere enn pole-tiden til Verschoor inntil jeg ble hindret i siste del, forteller Hauger i en uttalelse. 

Den siste hendelsen hvor Stanek hindret Hauger i sving 15 ble tidlig avfeid av dommerne uten nærmere undersøkelser, mens den første hindringen i sving 17 ble undersøkt etter kvalifiseringen. 

Men heller ikke for den hendelsen tildeles Stanek noen straff. Dommerne begrunner dette med at Hauger aldri var nærmere enn 11 meter, og selv om de aksepterer at han kan ha blitt forstyrret av å se Stanek kan de ikke slå fast at han ble hindret. 

Samtidig har Correa, Bearman og Maini alle fått en tre plassers gridstraff for å hindre henholdsvis Antonelli, Marti og Maloney. 

Ser fremover

Hauger selv ser nå i stor grad frem mot løpshelgen i Barcelona om en måneds tid. I løpene denne helgen hander mye om å komme seg gjennom uten trøbbel, og å plukke de poengene man kan.

– Alle vet jo at det er nesten umulig å kjøre forbi her, så vi må bare gjøre det vi kan og ha «cleane» løp i morgen og på søndag og få noen poeng, også se mot Barcelona. Jeg føler vi er i en god rytme så når vi kommer på sånne typer baner tror jeg vi kan gjøre mye bra, men nå blir det bare å ha en ren helg egentlig, sier han til Viaplay.

– Men på søndag da når det er depotstopp, kanskje dere må ta en sjanse på strategi?

– Man vet jo aldri hva som skjer rundt her. I fjor tok vi mange plasser på å kjøre en annen strategi med litt flaks av rødflagg, men selvfølgelig da håper man jo på mirakler og det er ikke det vi prøver å oppnå liksom. VI vil jo ha det under vår kontroll, men vi får bare se. Det er selvfølgelig alltid ting man kan gjøre og vi vet ikke hvordan været blir, det har vært opp og ned denne helgen så langt, så vi får se, avslutter Hauger.