Hjem Nyheter AlphaTauris nye navn får hard medfart: – Det verste teamnavnet i Formel...

AlphaTauris nye navn får hard medfart: – Det verste teamnavnet i Formel 1-historien

Denne sesongen opererer denne gjengen under et nytt teamnavn. Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool

AlphaTauri har byttet navn til Visa Cash App RB, og det blir ikke godt mottatt hos alle. 

Ryktene om AlphaTauris nye navn har svirret lenge. Først tydet rapportene på at teamet skulle hete «Racing Bulls», men slik ble det ikke. Onsdag ble det annonsert at det nye navnet blir «Visa Cash App RB F1 Team». Den tilhørende logoen inkluderer nå også den velkjente Red Bull-oksen. 

Visas CashApp er en betalingsapp lignende Vipps her i Norge, eller Moneygram som på sin side sponser Haas. «Trikset» med å bruke RB i teamnavn er ikke nytt i Red Bull-systemet. Dette var også en kreativ løsning i tysk fotball da Red Bull kjøpte opp laget som i dag er kjent som RB Leipzig. RB står der i praksis for nettopp Red Bull, men siden det ikke er lov med sponsornavn i tysk fotball står det på papiret for «RasenBallsport». 

Navnet har ikke blitt godt mottatt hos alle, Edd Straw i «The Race» er en av de som er kritisk til det nye navnet. 

– Visa CashApp RB ville være det verste teamnavnet i Formel 1-historien og det ville være en forlegenhet for Red Bull og Formel 1 som helhet hvis teamet ankommer Bahrain med det navnet, skrev Straw før navnebyttet ble offisielt bekreftet.

Sponsorer som en del av teamnavn er ikke noe nytt i seg selv. Man kan se til Oracle Red Bull Racing, Aramco Aston Martin eller Moneygram Haas uten at sponsornavnene blir brukt av hverken media, fans eller andre aktører av den grunn. Mange av navnene er også merkevarer i seg selv, slik som både Red Bull og AlphaTauri har vært eksempler på. Likevel skaper det altså reaksjoner.

– Ikke bare høres det grusomt ut, men det viser også en grådig mangel på fantasi som bare kan virke åndssvak for de som jobber for teamet og signalisere til de hundrevis av millioner som ser på at dette ikke er en konkurrent som skal tas på alvor, fortsetter Straw. 

Selv om teamet skal fungere selvstendig uavhengig av Red Bull mener flere nå at de to teamene fremstår nærmere hverandre enn noen sinne. Om teamet vil omtales som Visa, Visa cashapp, Racing Bulls eller noe helt annet gjenstår å se.

Samtidig som et nytt navn ble presentert er det også klart at teamet vil vise frem årets bil 8. februar.

LES OGSÅ: Her er årets lanseringsdatoer