Hjem Nyheter Går hardt ut mot FIA etter anklager

Går hardt ut mot FIA etter anklager

Susie Wolff. Foto: F1 Academy

Wolff-familen har fått FIAs søkelys i sin retning. 

Ekteparet Toto og Susie Wolff er i tillegg til å nettopp være et ektepar sentrale aktører i Formel 1-paddocken. Toto er teamsjef i Mercedes mens Susie er sjef for Formel 1s nye kvinneserie F1 Academy.

Nylig ble det stilt spørsmål rundt parets habilitet og muligheten for at de deler sensitiv informasjon med hverandre fra BuisnessF1 magazine. De melder at en kommentar fra Toto Wolff i et nylig teamsjef-møte inneholdt informasjon som kun kan ha kommet fra noen som er ansatt i Formula One Management, noe Susie Wolff er. Dette skal ha ført til klager fra andre teamsjefer.

Saken fikk økt oppmerksomhet da det ointernasjonale bilsportforbundet (FIA) startet etterforsking av forholdet. Forbundet fremhever også at det skal ha kommet klager fra andre teamsjefer. 

– FIA er klar over mediespekulasjoner sentrert rundt påstanden om at informasjon av konfidensiell karakter ble overført til en F1-teamsjef fra et medlem av FOM-personell. FIA ser på saken, heter det i en uttalelse fra FIA.

FIA har ikke nevnt noen navn, men det er liten tvil om hvem det er snakk om. Dette har på ingen måte blitt godt mottatt hos de ulike aktørene. Formel 1 går hardt ut mot anklagene.

– Vi noterer oss den offentlige uttalelsen fra FIA i kveld som ikke ble delt med oss ​​på forhånd. Vi har full tillit til at påstandene er feil, og vi har robuste prosesser og prosedyrer som sikrer segregering av informasjon og ansvar i tilfelle potensiell interessekonflikt. Vi er sikre på at ingen medlemmer av teamet vårt har gjort noen uautorisert avsløring til en teamsjef og vil advare noen mot å komme med uforsiktige og alvorlige påstander uten substans, heter det fra Formel 1. 

Mercedes går også ut mot anklagene og inviterer samtidig FIA til det de omtaler som en transparent dialog med forbundet. Susie Wolff selv avviser også påstandene på det sterkeste. 

– Jeg er dypt fornærmet, men dessverre ikke overrasket over de offentlige påstandene som har blitt fremsatt i kveld. Det er nedslående at min integritet blir satt i tvil på en slik måte, spesielt når den ser ut til å være forankret i skremmende og kvinnefiendtlig oppførsel, og fokusert på min sivilstatus i stedet for mine evner, skriver Susie Wolff på sin egen Instagram-profil.

– I løpet av min karriere innen motorsport har jeg møtt og overvunnet en rekke hindringer, og jeg nekter å la disse grunnløse påstandene overskygge min dedikasjon og lidenskap for F1 Academy. Som kvinne i denne sporten har jeg møtt min store del av utfordringene, men min forpliktelse til å bryte ned barrierer og bane vei for fremtidige generasjoner til å lykkes forblir urokkelig. Jeg avviser disse påstandene på det sterkeste, fortsetter hun.

Det skal ha vært FIA-president Mohammed Ben Sulayem som tok avgjørelsen om at saken skulle etterforskes videre, og det spekuleres i at hennes henvist til at anklagene er forankret i skremmende og kvinnefiendtlig oppførsel er rettet mot nettopp Ben Sulayem. Han har tidligere fått kritikk for et gammelt blogginnlegg hvor han skrev: «Jeg liker ikke kvinner som tror de er smartere enn menn, for det er ikke sannheten». 

LES OGSÅ: Madrid får Formel 1-løp