Hjem Nyheter Dette bør du se opp for i helgens Sao Paulo Grand Prix

Dette bør du se opp for i helgens Sao Paulo Grand Prix

Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool

Siste etappe av trippelhelgen står for tur når Formel 1 reiser til Sao Paulo for årets tyvende og tredje siste runde.

Martin Blakstad Oddstøl

For tredje søndag på rad er det en VM-runde i Formel 1 som skal kjøres – og for siste gang denne sesongen er det en sprinthelg som venter.

Denne helgen er det klart for São Paulo Grand Prix. Løpet endret navn foran 2021-sesongen for å framheve innsatsen som har blitt gjort i Sao Paulo for at byen har beholdt arrangørstatusen – som har vært truet av Jacarepagua-banen i Rio de Janeiro.

Brasils Grand Prix har sett flere dramatiske regnløp og det er meldt fare for regn både på fredag og lørdag denne helgen – mens løpet på søndag foreløpig ser ut til å bli solfylt.

LES OGSÅ: HAUGER FORTSETTER HOS MP MOTORSPORT

Mercedes-territorium

Max Verstappen er rukket å blitt tre-ganger verdensmester, men nederlenderen står kun med én seier på Interlagos.

De to siste løpene på Interlagos har blitt vunnet av Mercedes. Først i 2021 da Verstappen til slutt måtte gi tapt mot Hamilton etter at nederlenderen hadde brukt alle triksene i boka. I fjorårets løp dominerte Mercedes og fullførte 1-2 da George Russell tok sin hittil eneste Formel 1-seier.

George Russell vant fjorårets Sao Paolo Grand Prix foran lagkamerat Lewis Hamilton. Foto: Jiri Krenek

Det var derimot Max Verstappen som dominerte i Mexico sist helg, og slo sin egen rekord da han tok seier nummer 16 for sesongen. Nederlenderen går for nummer 17 denne helgen.

Perez mot Hamilton

Kampen om andreplassen i mesterskapet ble igjen vidåpen da Perez måtte bryte i Mexico. Mange av førerne vil nok hevde at alt som gjelder er å bli mester, men for Hamilton ville det vært en stor stjerne i boka om han skulle evne å slå Sergio Perez i førermesterskapet – som har sittet i den desidert beste bilen hele sesongen. Med en lagkamerat som har vunnet seksten av nitten løp – og vært så dominant som Verstappen har vært – så ville det også alt annet enn en andreplass være en gigantisk nedtur for Perez.

Sergio Perez måtte bryte Mexico Grand Prix allerede på den første runde etter en kollisjon med Charles Leclerc. Foto: Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool

Sist helg i Mexico ble meksikaneren utålmodig i jakten på et godt resultat. Sergio Perez så muligheten til å ta ledelsen inn i den første svingen, og det endte med brutt løp etter en kollisjon med Charles Leclerc. Meksikaneren innrømmet etter løpet at han var klar over risikoen han tok ved å krysse over i sporet til Charles Leclerc på innersiden. Men meksikaneren angret ikke, og sier at han gjorde et bevisst valg om å satse alt på ett kort i et forsøk på å ta ledelsen.

Perez sin desperasjon kostet han en ganske sikker pallplass. Og selv om Perez hadde tatt ledelsen på den første runden, så ville han mest sannsynlig havnet under press senere i løpet på en bane med så gode forbikjøringsmuligheter som det er i Mexico.

Men Perez satset alt på ett kort og tapte, og har nå kun 21 poeng på de siste fem løpene, inkludert sprinthelgen i Austin. Med tre løp igjen å kjøre er avstanden ned til Hamilton 20 poeng i favør Perez. For fem løp siden var den luken 55 poeng.

At Perez i det hele tatt var nære på å ta ledelsen i Mexico gir god grunn til optimisme før helgens Brasil Grand Prix. Meksikaneren var også kun et drøyt tidel bak Verstappen i kvalifiseringen.

– Mexico var en skikkelig nedtur, men slike ting skjer. Nå er fokuset mitt på å fullføre som nummer to i mesterskapet, sier Sergio Perez til F1.com før løpet i Brasil.

– Vi må gjøre det bra i Brasil, og det er jeg sikker på at vi kommer til å få til. Sist helg føltes som et stort steg i riktig retning, og jeg føler meg mer komfortabel i bilen.

Perez mot Ricciardo

Sergio Perez må ikke bare forsvare seg mot Lewis Hamilton. Etter et svært skuffende stint hos McLaren var det mange som tvilte på at Ricciardo hadde evnene til å konkurrere i toppen av motorsportens tøffeste divisjon. Men i Mexico sist helg slo australieren nytt liv i drømmen om å kapre et RedBull-sete til neste sesong.

Riccardo endte som nummer fire i kvalifiseringen og gikk over mål som nummer syv, årsbeste for Alpha Tauri.

Spørsmålet nå blir om Ricciardo virkelig har funnet formen, eller om det bare var Alpha Tauri bilen som passet banen i Mexico ekstra godt. Yuki Tsunoda lå også på poengplass helt til japaneren kolliderte med Oscar Piastri mot slutten av løpet.

Ricciardo har de tre siste løpene til å vise at han fortjener å igjen bli lagkamerat med Max Verstappen.