Hjem Nyheter Helmut Marko linker Hauger til F1-plass fra 2024 

Helmut Marko linker Hauger til F1-plass fra 2024 

Foto: Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool

Dennis Hauger har så langt hatt en ustabil første sesong i Formel 2, men det ser ikke ut til å ha ødelagt for hans Formel 1-sjanser fra 2024. 

Tekst: Joakim Stenløs

I et intervju med tyske Motorsport.com, først omtalt i Norge av VG, nevner den mektige Red Bull-rådgiveren kun Dennis Hauger på spørsmål om hvem fra Red Bulls junior-program som kan ta steget opp når Gasly eventuelt drar fra AlphaTauri etter 2023-sesongen:

«Dennis Hauger dominerte Formel 3 på en utrolig måte. Nå i Formel 2 har han hatt oppturer og nedturer, ingen stabilitet. Det avgjørende er prestasjonen og ingenting annet. Og det endrer seg. Folk som vi trodde kunne takle det, klarte det plutselig ikke – og omvendt. Derfor er det vanskelig å komme med spådommer.»

Marko er også klar på at Red Bull gir junior-førerne gode muligheter både i Formel 1 og andre steder:

«Vi tar med folk inn i Formel 1. Vi var de første som turte å gjøre noe sånt. Så fulgte de andre etter, i mindre grad. Likevel blir vi alltid kritisert for angivelig å droppe sjåførene våre.»

«Det er ikke sant. 95 prosent av menneskene vi pensjonerer kjører DTM, GT, Formel E og tjener mye mer penger enn de noen gang kunne tjene på en vanlig jobb. Noen ganger i 15 år. Og med sporten de elsker. Vi har skapt grunnlaget for det.»

–Det irriterer meg

Marko avslører også at Jüri Vips i utgangspunktet var fremst i køen av Red Bull-juniorene frem til rasisme-saken som kom opp denne våren. Han skylder på engelsk media for det hele: 

«Engelsk presse utløste en slik shitstorm at Red Bull Racing ikke hadde noe annet valg enn å frita ham fra alle funksjonene hans.»

«Jeg tenker at han er 21 år og har sagt unnskyld. Det irriterer meg at det skjedde i et dumt videospill fordi de ikke har noe bedre å gjøre om ettermiddagen.»

LES OGSÅ: Chadwick på vei mot ny tittel i W series – nå vil hun ta steget opp

–Hyggelig å høre

På spørsmål fra VG uttaler Haugers manager Harald Huysman følgende på Markos uttalelser: 

«Det er selvfølgelig hyggelig å høre dette, men Dennis har ikke fått noen signaler om at det er aktuelt. Dette er ikke noe vi kjenner til.»

Hauger har minst poeng av Red Bull-juniorene så langt denne sesongen, men sett bort fra japanske Ayumu Iwasa som også kjører sin første Formel 2-sesong i år, er de andre mer erfarne og burde i utgangspunktet prestere bedre enn det de gjør per nå.

For Dennis Haugers del venter nå en intens «trippel-header» med løp tre helger på rad etter sommerpausen, før det igjen venter en lag pause frem til sesongavslutningen i Abu Dhabi i November.