Hjem Nyheter Vettel skal kjøre Williams FW14B karbon-nøytralt på Silverstone

Vettel skal kjøre Williams FW14B karbon-nøytralt på Silverstone

Foto: Aston Martin Media Portal

Vettel skal kjøre Nigel Mansells Williams FW14B på Silverstone søndag morgen, før Formel 1-løpet samme dag. Den mesterskaps-vinnende bilen fra 1992 skal også kjøres karbon-nøytralt.

Joakim Stenløs 

Det karbon-nøytrale drivstoffet skal ikke utgjøre noen forskjell for hvordan bilen kjører. Vettel mener at å kjøre historiske biler med miljøvennlig drivstoff er viktig for å holde bilene og historien i live.

«Du vil se det på søndag, det er ikke annerledes enn hvordan bilen var for 30 år siden. Den vil høres akkurat likt ut, den vil kjøre på samme måte.»

Vettel eier bilen selv, etter at han kjøpte den i 2019. En viktig grunn er at bilen bærer nummer 5, som også er Vettels nummer.

LES OGSÅ: Haugers rivaler i trøbbel før Silverstone

Tyskeren vil ikke pushe bilen sin over grensen rundt Silverstone, men håper på en morsom opplevelse: 

«Jeg vil ikke presse den til den absolutte grensen, men jeg vil prøve å nyte det. Med andre ord kjøre så fort som jeg er komfortabel med. Med tanke på at det er min bil er det kanskje litt annerledes enn med en bil som bare er lånt.»

Det var Vettels egen ide å gjøre dette på nettopp Silverstone akkurat i år. 30 år etter at bilen vant mesterskapet, og ikke minst 30 år etter at Mansell vant Storbritannia Grand Prix med bilen.